Student z Lázní Bělohradu bude připravovat svačinu ve finále

losos LÁZNĚ BĚLOHRAD – Student Středního odborného učiliště z Lázní Bělohradu Martin Folten postoupil do finále 3. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Celkem 15 finalistů vybrala porota pod dohledem odborného garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky. Soutěžící se utkají ve finále 8. prosince v pražském studiu Chefparade+ o ceny v celkové hodnotě 20 000 Kč a tuňákové výrobky Rio Mare. Do odborné poroty usedne také Jiří Král, šéfkuchař a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů. Živé finále bude moderovat Markéta Hrubešová. Do soutěže se letos přihlásilo 123 studentů z 35 středních škol. Recept bělohradského studenta zveřejňujeme:

Martin Folten – Špenátová tortilla s avokádem, tuňákem Rio Mare a pomerančem

Suroviny (4 porce) : 2 ks lososového krému Rio Mare Paté; 1 avokádo; 2 pomeranče; 1 sklenička kukuřičné mouky; 3 lžíce špenátového protlaku; ½ lžičky soli; 3 lžíce vody; 1 lžíce olivového oleje Monini; lístky bazalky

Postup: Do kukuřičné mouky se solí zapracujeme olivový olej Monini a špenátový protlak za postupného přilévání horké vody. Z těsta odkrajujeme malé kousky. Z každého vyválíme pomoučeným válečkem kulatou placku, kterou opečeme na rozpálené pánvi z každé strany asi 10 vteřin. Ooloupaný pomeranč a avokádo nakrájíme na tenké plátky. Rozvinutou tortillu pokryjeme plátky pomeranče a avokáda. Navrch vymačkáme bohatou vrstvu lososového krému a tortillu pevně zabalíme. Překrojíme na polovinu a podáváme. Zdobíme lístky bazalky.

(red)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *