Střet osobního auta s motocyklem zavinilo nedání přednosti

dnjc286_15_020 DRAHORAZ – Ve středu 1. července odpoledne jela šestapadesátiletá řidička osobním autem Škoda Fabia ve směru od Pševse na Keteň. V Drahorazi se za nepřehlednou zatáčkou otáčela a přitom zřejmě nedala přednost motocyklu Honda, který jel ve směru na Keteň a čelně se s ním střetla. Při nehodě utrpěl motocyklista zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Alkohol  u řidičů vyloučila dechová zkouška, celková škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun.

MLADĚJOV – V přesně nezjištěné době od 20. června do středy 1. července vnikl neznámý pachatel na soukromý pozemek u jedné z rekreačních chat v obci Mladějov, kde se vloupal do kůlny a sklepa. Ukradl tam benzínovou sekačku s pojezdem Hecht červené barvy. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 3 tisíce korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

HOŘICE – Ve středu 1. července odpoledne kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní auto Peugeot 406, které řídil osmadvacetiletý muž. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla pozitivní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na cannabis. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

prap. Hana Klečalová

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *